Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Veterinerlik Bölümü

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Staj Sunumu

Laborant, Veteriner ve Sağlık Programı 2. Sınıfta okuyan öğrencilerimiz, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz döneminde yaptıkları stajlarında edindikleri deneyimlerini 1. Sınıfta okuyan öğrencilerimizle paylaştılar.

Veteriner klinikleri, belediyelerin hayvan barınakları, özel veteriner teşhis ve analiz laboratuvarları, üniversitelerin hayvan araştırma merkezi ve özel uygulama çiftlikleri gibi çeşitli yerlerde staj yapan öğrencilerimiz, sunumlarında akranlarına -mesleki farkındalığı kazanmak adına- aktif olarak çalışabilecekleri doğru staj yeri bulmanın önemine vurgu yaptılar.

Stajlarında gördükleri aşılama ve aşı takibi, tırnak bakımı, diş çekimi ve bakımı, göz tedavisi, kırık operasyonları, amputasyon sterilizasyon, kısırlaştırma ve diğer cerrahi operasyonlar ile rektal palpasyon, suni tohumlama, mastitis tedavisi, boynuz ve tırnak bakımı ve tedavisi, yem rasyonu hazırlama gibi uygulamaları heyecan ve mutlulukla anlatan öğrencilerimiz, veteriner uygulamalarında sıklıkla kullanılan ilaçlara ve vitaminlere de sunumlarında yer verdiler.